LA CASA

Benvinguts a
LA RECTORIA DEL CASTELL DE BIOSCA

Està situada al nord de la comarca de la Segarra, en els turons que conformen la vall de Riubregós, aquests turons durant l´edat mitjana formaven part de la marca hispana, frontera natural y fortificada que separava als cristians dels musulmans, els orígens del Castell de Biosca foren una d´aquestes fortificacions que barrava l´accés al nord.

Aquesta privilegiada situació fa que des de la casa es divisi una extensa panoràmica del Vall del Riubregós i a pesar de que forma part del nucli urbà amb les conseqüents avantatges, gaudeix també del privilegi de ser una casa íntima i aïllada i amb domini de vistes sobre el nucli rural.

L´orientació al sud molt obert, resguardada del nord pel turó i les muralles del castell i envoltada al est i a l´oest per dos turons li confereixen una ubicació perfectament adient amb els preceptes del “Feng shui” (casa sana i curativa).Gaudeix de la llum del sol des que surt fins que es pon penetrant, al llarg del dia per totes les estances.

L´última restauració va ser duta a terme als anys 90 pels seus actuals propietaris Ramon Muntada Verdes i Mercè Audet Bordoll, sota la direcció del mateix Ramon(arquitecte tècnic) especialitzat en restauracions i construccions de pedra i fusta. L´estil eclèctic que se li va donar va ser per aprofitar les immillorables llums i vistes de que gaudeix la casa.

Durant els últims 10 anys ha estat utilitzada com a segona residència d´ús particular i tant nosaltres mateixos com les nombroses visites amb que hem compartit aquest espai coincidim en que la casa i l´espai que l´envolta es tant acollidora i proporciona tanta pau que les estades es fan curtes i no tens necessitat de buscar altres entreteniments.

La casa està adossada mimèticament a la roca del turó i a les restes de la muralla del castell i en mig del paisatge natural es troben 2000 m2 de jardí en diferents terrasses que envolten la vivenda de una superfície construïda de 850 m2 distribuïts en 3 plantes:

La planta baixa disposa de 100 m2 útils, distribuïts en dues sales polivalents per a us lúdic on hi haurà, entre altres, una taula de tenis de taula i també una zona de jocs per als nens i nenes que disposarà d´una gran varietat de joguines. També disposa de cambra amb wàter i lavabo.  La 1a planta té 250 m2 útils, distribuïts en: Un espaiós rebedor. Tres grans habitacions una d´elles amb un gran bany que consta de 2 lavabos, wàter i bidet independents, dutxa d´hidromassatge i banyera. Un bany de cortesia amb lavabo, wàter, bidet i banyera. Un bany independent amb dutxa, lavabo i water. La cuina dividida en dos espais, un per menjar amb una gran taula i llar de foc i un altre per cuinar totalment equipada amb rentavaixelles, cuina, forn, microones, nevera…amb accés a l´eixida i al porxo del jardí interior. Una gran sala d´estar de 65m2 amb llar de foc i accés a l´eixida i al porxo del jardí interior, equipada amb T.V, video… que permet realitzar diverses activitats. Cambra de la rentadora, assecadora i planxa. Jardí interior amb porxo que permet gaudir de dinars i sopars frescos a l´estiu, adossat a la muralla del castell i a la roca del castell fa que esdevingui un jardí íntim i atemporal.

La 2a planta té 200m2, distribuïts en 4 habitacions, un bany complet amb wàter, bidet, lavabo i banyera i una gran sala de 100m2 revestida de fusta iamb grans finestrals equipada amb taules, sofas, TV… amb una llar de foc central oberta a dos bandes, espai ideal per realitzar activitats lúdiques tranquil·les que necessiten certa concentració com llegir, escriure, pintar, fotografiar, meditar…amb excel·lents vistes a la Vall que canvia de fesomia en cadascuna de les quatre estacions de l´any. (veure comarca de la Segarra)

Destacar que es tracta d´una casa per viure-la, però no obstant, per la seva situació permet gaudir d´un entorn pròxim molt interessant i es troba relativament aprop (1h20m) de Barcelona, Tarragona (Port Aventura), Girona i Andorra.

Actualment l´estem condicionant amb l´ampliació de 500m2 de zona verda amb una piscina desbordant de 12,5x5m i altres millores que faran que esdevingui una casa confortable ideal per compartir amb un nombrós grup de familiars o amics on és posible gaudir de la companyia o aïllar-se en els nombrosos espais interiors i exteriors disponibles. Nosaltres això es el que em fet aquest darrers 10 anys i els que s´ho han passat especialment bé han sigut els nostres fills i tots els nens que ens han visitat.

EXTERIOR

BAIXOS

SALÓ

HABITACIONS

LES GOLFES

CUINA